hamsaz

هنر,احساس,شعر,موسیقی,زبان,متن.جهانی به جنس انسانیت.


رنگ شناسی(پیش در آمد)

 

 
با وجودی كه اثر رنگ‌ها تا حدودی ذهنی است و در مورداشخاص مختلف فرق مي‌كند امّا برخي از تاثيرات رنگ‌ها داراي معني يگانه‌ای در سراسرجهان هستند.
رنگ‌هايي كه در طيف رنگ‌ها در ناحيه قرمزقراردارند به عنوان رنگ‌هاي گرم شناخته مي‌شوند كه اين دامنه‌اش از احساسات گرم و صميمانه تا احساس خشم و عصبانيت متغير است. رنگ‌هايي كه در ناحيه طیف آبی قرار دارند، رنگ‌هاي سرد ناميده مي‌شوند و شامل آبي، ارغواني وسبز هستند. اين رنگ‌ها معمولاً آرامش بخشند امّا گاهي نيز ممكن است احساس غمگينی  و بي‌تفاوتي را به ذهن آورند.

روان‌شناسي رنگ‌ها به عنوان روش درمان در برخي از فرهنگ‌هاي قديمي، از جمله مصري‌ها و چيني‌ها، از رنگ‌ها براي 
درمان استفاده مي‌شده است. اينكار كه گاهي به آن نوردرماني يا رنگ شناسی نيز گفته مي‌شود وهنوز هم به عنوان روش درمانی جایگزین مورد استفاده قرار میگیرد.
در اين روش:

از رنگقرمزبراي تحريك بدن و ذهن و افزايش تمركز استفاده مي‌شود.
از
رنگ زرد براي تحريك اعصاب استفاده مي‌شود.
از
رنگ نارنجی براي بالابردن سطح انرژي استفاده مي‌شود.
از
رنگ آبی براي كاهش درد و تسكين بيمار استفاده مي‌شود.
از
رنگ نيلی براي تسكين ناراحتي‌هاي پوستی استفاده مي‌شود.
اغلب روان‌شناسان به
رنگ درماني به ديده شك و ترديد می‌نگرند و می‌گويند كه درباره تاثيرات احتمالي رنگ‌ها اغراق شده و رنگ‌ها در فرهنگ‌های مختلف، معانی متفاوتی دارند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند كه در بسياری از موارد، تاثيرات رنگ‌ها در تغييرحالت افراد، تاثيراتی زودگذر و موقتی بوده است. براي مثال، قراردادن افراد در اتاق آبی ممكن است در ابتدااحساس آرامش در آن‌ها به وجودآورد امّا اين اثر پس از آن كه آن‌ها آرامششان را بازيافتند، به تدريج كاهش خواهد يافت.

 

نويسنده: یونس | تاريخ: برچسب:گرم,سرد,رنگ,طیف,جدول,آبی,نیلی,قرمز,نارنجی,روانشناسان,ذهن,جهان, | موضوع: <-PostCategory-> |